Somohardjo: Ernstige benadeling Staat door 'regelarij'
21 Sep 2020, 06:38
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, vrijdag in De Nationale Assemblee.


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken vindt het jammer dat een deel van de mensen op de lijst die hij afgestaan heeft aan De Nationale Assemblee, is gekwetst doordat namen in de media zijn beland. "Ik heb de namen niet aan de media gegeven. Ik wilde de namen van mensen die politiek geregeld zijn opsommen, maar De Nationale Assemblee vroeg om de lijst, zegt de bewindsman om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

"Ik was van plan slechts de namen van beleidsadviseurs die de afgelopen periode in dienst zijn genomen, te noemen. Een groot deel verschijnt niet aan het werk en is geaccommodeerd met duizenden SRD's op kosten van de belastingbetaler. Ik heb transparantie willen geven over hoe ernstig de Staat wordt benadeeld," zegt de minister. 

Somohardjo merkt op dat hij aan de kaak wilde stellen dat politieke loyalisten een fikse betaling krijgen uit de Staatskas, terwijl ze niet werken. Veel van de mensen hebben elders een baan. "Ik ben voor transparantie. Salarissen van ambtenaren zijn geen geheimen," stelt de bewindsman. De lijst die viraal gaat op social media bevat niet alleen salarissen, maar ook privégegevens van personen zijn openbaar gemaakt. Personen die onterecht zijn beklad, voelen zich geschokt. 

De minister betreurt het dat sommige mensen onaangenaam zijn getroffen, maar hij blijft erbij dat het gevoerde beleid om mensen 'te regelen' aan de kaak moest worden gesteld. Er zal opgetreden worden tegen mensen die onrechtmatig een vergoeding krijgen uit middelen van de belastingbetaler. Alle mensen die onterecht geld ontvangen, zullen van de lijst worden afgevoerd. Mensen die correct hun werk doen, hebben niks te vrezen, stelt Somohardjo. 


Advertenties