Regering wil ambtenaren tegemoet komen
13 Sep 2020, 02:22
foto


Regering kijkt naar mogelijkheden om de ambtenaren tegemoet te komen. In het weekend is er overleg geweest binnen de regering. President Chan Santokhi heeft CLO-secretaris-generaal Mike Miskin gebriefd dat de regering serieus gaat kijken naar de overbruggingsbedragen die waren overeengekomen met de ambtenaren.

Zaken worden verder uitgewerkt en er wordt gekeken naar de mogelijkheden die de regering heeft. Miskin zegt aan Starnieuws dat de minister van Financiën aankijkt tegen krappe middelen, maar dat de regering toch bereid is om mogelijkheden te zoeken. De CLO-topper is blij dat de president zich aan de afspraak heeft gehouden die woensdag in Ravaksur-verband was gemaakt.

Hij kijkt uit naar wat concreet uit de bus komt. Het Collectief van CLO-lidbonden onder leiding van Miskin zegt dat de president heeft toegezegd om uiterlijk woensdag te vernemen wat de uitkomst is van de besprekingen met de regering over deze kwestie.

Tijdens het onderhoud in Ravaksur-verband waren er afspraken gemaakt met het staatshoofd om te praten over de terugval in salariëring van de ambtenaren. Met de vorige regering was een twk van 20 maanden afgesproken. Het termijn van die 20 maanden is eind juni verstreken. De ambtenaren hebben in juli de terugval in hun salaris niet gemerkt, omdat er die maand ook vakantiegeld is uitgekeerd. Anders was het in augustus, waarbij de terugval van minstens 20% van het salaris te merken was. Met de vorige regering was afgesproken dat de twk zou worden voortgezet in juli, augustus en september en dat per oktober een nieuwe loonreeks met 50% verhoging zou ingaan. De nieuwe regering heeft deze afspraken echter stopgezet.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April