Santokhi: MI GLIS moet dienstverlening verbeteren
11 Sep 2020, 12:37
foto
President Chan Santokhi heeft de nieuwe raad van toezicht bij MI GLIS geïnstalleerd. De coalitieleiders Paul Somohardjo (links) en Gregory Rusland (rechts) waren ook aanwezig. (Foto: CDS)


Anenda Veldman is voorzitter van de raad van toezicht (rvt) bij het Management Instituut GLIS. In deze rvt hebben zitting: Aditkoemar Sewnandan, Wayne Telgt (journalist en presentator van het programma To the Point), Dinesh Kalpoe en Riedo Banai. De rvt is geïnstalleerd door president Chan Santokhi en is benoemd voor vier jaar. Santokhi deed een beroep op de rvt om ervoor zorg te dragen dat de dienstverlening naar het publiek toe verbeterd wordt. 


Santokhi vindt het belangrijk dat de rvt de visie van de regering meeneemt. Hij heeft bij deze beëdiging, de doelstellingen, de taken, de randvoorwaarden van het systeem van registergoederen, structuur van GLIS benadrukt. De rvt houdt toezicht op de werkzaamheden van het bestuur en heeft een adviserende functie. President Santokhi bracht namens de regering de felicitaties aan de nieuwe raad en vroeg de leden de GLIS wet goed te bestuderen. Het waarborgen van good governance het GLIS is belangrijk, zei Santokhi. 

Veldman laat via de Communicatie Dienst Suriname optekenen dat eerst de overdracht van de gewezen raad moet plaatsvinden. De nieuwe raad zal de huidige situatie vaststellen van hetgeen is overgenomen waarna een kennismaking volgt met het bestuur van het GLIS. Bij zo een belangrijk instituut als het MI GLIS verwacht Veldman dat er veel werk aan de winkel is. De nieuwe raad zal zich beijveren om het vertrouwen aan de samenleving te geven. Daar waar dat vertrouwen enigszins is afgebrokkeld, zal getracht worden dit te herstellen. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April