Jethu's kosteloos presidentiële financiële adviseurs
10 Sep 2020, 14:29
foto


Bedrijfseconomen Chandi en Amwed Jethu zullen kosteloos hun diensten bieden als senior financial advisors aan president Chan Santokhi. De gebroeders die van Surinaamse afkomst zijn, zijn geen onbekenden in Suriname. Het is de bedoeling dat zij in hun rol als financiële adviseurs, betrouwbare en vooral financieel haalbare financieringsbronnen aanboren voor de staat.

Chandi Jethu was al eerder aan de Centrale Bank van Suriname verbonden als adviseur. Hij was lid van het strategisch comité voor onderhandelingen over bauxietexploitatie in West Suriname. Vanaf 2009 leidt hij het in London gevestigde investeringsadviesbureau Jetinvestments. Chandi heeft ook verschillende leidinggevende functies bekleed bij de UBS Investmentbank London, Bear Stearns International London, Greenwich-NatWest Capital Markets London, ING Bank en Mees Pierson Institutional Investors.

Ook zijn broer Amwed kan bogen op een indrukwekkende cv. Hij heeft gewerkt bij de Investment Bank Morgan Stanley in London. Bij investeringsbanken als Salomon Brothers, Calyon, Nomura, MerrillLynch en BankofAmerica heeft hij leidinggevende functies gehad. President Ronald Venetiaan had hem in 2004 aangesteld als honorair-consul voor Suriname in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland. Amwed was ook betrokken bij het paspoortenproject tussen Suriname en het Verenigd Koninkrijk. Voorts heeft hij bijgedragen aan het tot stand komen van het ACP Endowment and Trust Fund.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April