CBvS-governor stelt jaarverslag 2015 in het vooruitzicht
08 Sep 2020, 19:41
foto


Maurice Roemer, governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), heeft toegezegd dat het jaarverslag 2015 van de moederbank binnenkort zal worden gepubliceerd. Hij heeft die toezegging gedaan aan de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) met wie hij maandag een onderhoud had.

De VES heeft geïnformeerd naar de jaarverslagen van de CBvS, de huidige situatie rond de NRA (National Risk Assesment) en de aanpassing van de koers. In een persbericht zegt de bank dat Roemer breedvoerig is ingegaan op de zaken die de VES heeft aangehaald. Daarbij heeft de vereniging een beroep gedaan op de governor om ook de verslagen van de jaren na 2015 zo snel als mogelijk beschikbaar te stellen.

Sinds 2014 heeft de CBvS geen jaarverslagen meer gepubliceerd. Naar verluidt zou de toenmalige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, tegen de publicatie van de jaarverslagen zijn geweest. In ieder geval zijn zowel Roemer als VES-voorzitter Winston Ramautarsing tevreden met het informatief gesprek dat zij hebben gevoerd.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April