SLM-rvc ziet komende 6 maanden af van salaris
07 Sep 2020, 06:00
foto
Het SLM-toestel op Schiphol. Er is een testvlucht uitgevoerd vrijdag. Het toestel is zondagavond teruggekeerd naar Suriname.


De nieuwe raad van commissarissen (rvc) bij de Surinaamse Luchtvaartdienst (SLM) heeft op een vergadering afgelopen week besloten om vanwege de financiële situatie van het bedrijf, de eerste 6 maanden geen salaris te ontvangen. "De boodschap is nu inleveren ten behoeve van behoud van het bedrijf. Er komen betere tijden voor de SLM  en voor het land," zegt president-commissaris Radjen Pahladsingh in gesprek met Starnieuws.

Intussen heeft de Boeing 777-200 van de SLM een testvlucht gemaakt naar Nederland. Het toestel, dat via een langere route naar Amsterdam vertrok, is zondagavond weer geland op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Aan boord waren de crew van de SLM en inspecteurs van burgerluchtvaartwaakhond Casas. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de Boeing ingezet zal kunnen worden op de Mid-Atlantische route. Dit is afhankelijk van de keuring door Casas. Het toestel is door de SLM'ers omgedoopt in 'Bird of the green paradise'. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April