VMSS: Bouwkavels en betaalbare woningen een noodzaak
06 Sep 2020, 10:35
foto


Het is n vanwege de verscherping van de corona-maatregelen, waarbij zoveel mogelijk thuisblijven een must is, is het meer dan noodzakelijk dat iedereen een dak boven het hoofd heeft om in alle rust thuis te kunnen blijven. 

Een dak boven het hoofd is namelijk een fundamenteel recht dat eenieder toekomt en zijn grondslag vindt in de wet. De rol van de overheid is hierin dienend, het faciliteren van genoeg bouwkavels en eventueel betaalbare woningen voor burgers van alle sociale klasse. 

In het kader van de recente verscherping van de corona-maatregelen met lockdown, is het verplicht dat iedereen thuis dient te blijven. Zulks om het toenemende aantal positieve gevallen en corona-doden een halt toe te roepen.

De VMSS is een grote voorstander van de verscherping van de maatregelen, echter is de organisatie wel van mening dat van overheidszijde ook gekeken moet worden naar de woon- en leefomstandigheden van sociale groepen met name de minderdraagkrachtige studenten en jongeren. Het is geen geheim meer dat sommige huishoudens het moeten doen met meer dan tien personen in één huis. Kijk maar naar volksbuurten als Ephraimzegen, Nieuwweer, Sonnypoint, Wintiwai etc., waarbij meerdere personen in één huis moeten wonen met beperkte woonfaciliteiten zoals kamer, bad, toilet etc. met alle gevolgen van dien. Met de lockdown, waarbij iedereen verplicht thuis dient te blijven, zal dit zeer frustrerend werken voor bepaalde personen.

Derhalve is de VMSS van mening dat het nu meer dan noodzakelijk is om te werken aan structurering van bouwkavels en/of betaalbare woningen, waarbij iedereen een adequate dak boven het hoofd kan hebben, en in alle rust thuis kan blijven gedurende deze Corona- pandemie.

VMSS-voorzitter
Desie P. van Dun   
Advertenties