Zes zorginstellingen krijgen ambulance in bruikleen
05 Sep 2020, 22:46
foto
Vertegenwoordigers van de ziekenhuizen en het BOG samen met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid voor één van de ambulances. (Foto: CDS)


Diverse zorginstellingen hebben de acht nieuwe ambulances die via Rudisa Motors zijn ingekocht, in bruikleen gekregen. Het gaat om het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), ‘s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, de Medische Zending en het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG). Dit project is overgenomen van de vorige regering, waarbij er uit het Noodfonds voor de aanschaf van acht ambulances betaald was. 

De overdracht vond plaats op 3 september 2020 in aanwezigheid van de vertegenwoordigers van de diverse zorginstellingen op het terrein van het ministerie van Volksgezondheid. Het AZP en het RZW zijn elk voorzien van twee ambulances, terwijl de overige instellingen één voertuig ter beschikking hebben. De verdeling en de selectie van de zorginstellingen die in aanmerking zijn gekomen voor een ambulance, vond plaats door een team van deskundigen die gelet hebben op de volgende punten: de behoeften van de instellingen, de rol van de instellingen in de Covid-zorg en de actuele capaciteiten die de instellingen hebben. Hierdoor zijn niet alleen overheids-, maar ook particuliere ziekenhuizen van een ambulance voorzien. De ziekenwagens zijn goedgekeurd, verzekerd en daarnaast volledig voorzien van medisch apparatuur, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

“De ambulances zullen gelijk ingezet worden, het moment ze van hier wegrijden,” zei RZW-directeur Jason van Genderen. Hij gaf bij de aanname van de sleutels van het voertuig aan heel blij te zijn met de geste. Hij sprak de hoop uit dat het ministerie in de toekomst ook kan inspelen op de andere behoeften. Minister Ramadhin stelde dat er ook vijf ambulanceboten zijn aangekocht door de vorige regering, waarvan drie reeds in Suriname aanwezig zijn. Er zal samen met deskundigen nagegaan worden op welke wijze zij ingezet zullen worden.

Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April