Covid-19: Active cases gedaald naar 805 (update)
02 Sep 2020, 20:43
foto


Van 335 testen die afgenomen zijn het afgelopen etmaal, zijn 60 positief en 275 negatief. 106 personen zijn genezen verklaard. Het aantal active cases is van 851 gedaald naar 805. Momenteel worden slechts 8 patiënten verpleegd in de Intensive Care Unit van verschillende ziekenhuizen. Er is een foutje gemaakt op de Covid-website. Het aantal mensen in op de Intensive Care Units moet 19 zijn. Intussen is er een correctie geplaatst. In de ziekenhuizen zijn 114 personen opgenomen. 

Op basis van de statistieken concludeert epidemioloog Radjesh Orie voorzichtig dat het de goede kant opgaat. Er kunnen nog altijd verrassingen optreden. In het begin waren de testen rond de 40% positief. Nu is het gedaald naar ongeveer 20%. De Wereldgezondheidsorganisatie hanteert 5%. Als Suriname rond de 10% komt, is dat heel goed, merkte Orie op tijdens een Covid-update eerder op de middag. 

Het aantal active case is aan het dalen. Er was een piek bereikt van boven de 1000. Het aantal doden is hoog in vergelijking met Frans-Guyana waar er meer besmettingen zijn. Infectioloog Stephen Vreden antwoordde op een vraag dat hij de cijfers van het buurland niet kan analyseren waar het aan ligt, omdat er onvoldoende gegevens zijn. 40% van het aantal mensen dat overleden is, had ook hypertensie en diabetes. 

Zondag zal de regering de ontwikkelingen rond Covid-19 evalueren. Dan zal op basis van de ontwikkelingen worden nagegaan of voor enkele sectoren een versoepeling kan komen. Er zijn protocollen ontwikkeld om met achtneming van de situatie weer activiteiten te ontplooien. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April