CBvS waarschuwt om niet te trappen in aanbod Wallet
31 Aug 2020, 15:26
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) waarschuwt tegen het piramidespel Wallet. Onder de naam Wallet wordt het spel als aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid met een hoge rente gepresenteerd, waarvan de deelnemer snel en makkelijk veel geld kan verdienen en zelfs snel rijk kan worden. Niets is echter minder waar. Meedoen aan dit soort activiteiten eindigt voor de meeste deelnemers uiteindelijk in een grote teleurstelling, meestal met verlies van het volledig ingelegd bedrag. 

De bank zegt in een persbericht in het verleden al vaker gewaarschuwd te hebben tegen dit soort activiteiten en benadrukt nu wederom dat het niet mogelijk is om op een eerlijke manier slapend, snel of makkelijk rijk te worden. Dit ‘geluk’ is slechts weggelegd voor de initiatiefnemer van het spel die, wanneer het piramidespel uiteindelijk ineen stort, dan al met onbekende bestemming vertrokken is.

De activiteiten die door aanbieders van dergelijke piramidespelen ontplooid worden, vallen buiten de jurisdictie van de Surinaamse autoriteiten waardoor niet op een adequate wijze hiertegen kan worden opgetreden. Slachtoffers hebben in voorkomende gevallen nauwelijks of geen mogelijkheden om wegens oplichting, of een andere vorm van benadeling, de geleden schade te verhalen. Piramidespelen hebben in Suriname, maar ook in andere delen van de wereld reeds veel slachtoffers gemaakt. De CBvS acht het daarom van belang de gemeenschap te blijven waarschuwen om niet te trappen in dit soort misleidende aanbiedingen van aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April