Bouterse hekelt opsluiten Kromosoeto; geeft pg werk
30 Aug 2020, 02:51
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse tijdens de tweede 'online massameeting' van de partij.


NDP-voorzitter tevens gewezen president Desi Bouterse vindt het niet in de haak dat de procureur-generaal (pg) optreedt tegen gewezen directeur van Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, maar twee andere zaken niet worden onderzocht. Hij kan gelijk twee zaken aankaarten die de pg kan onderzoeken Daarvoor zijn er geen (register)accounts en geweldige financiële deskundigen nodig om te zien dat zaken fout zijn gelopen. Volgens Bouterse wil men de NDP nu pas met wortel en tak uitroeien, maar dat zal niet lukken. De vooraf opgenomen 'online massameeting' van de paarse partij werd uitgezonden door onder andere Apintie tv. 

Bouterse zei dat twee accountants bij SPSB onderzoek hebben verricht een jaar lang, terwijl Kromosoeto met verplicht verlof is gestuurd. Het rapport is volgens Bouterse niet waardig om door te sturen naar de pg. Hij is in eer hersteld door de toenmalige president. Nu is hij weer opgepakt, zonder dat duidelijk is gezegd waarvoor. "Je krijgt wilde zinnen, onduidelijke zaken als deelnemen in criminele organisaties", laat Bouterse optekenen. 

Bouterse zei dat drie grote bankdirecteuren hebben aangegeven dat ze niet wilden zitten met mensen die meegedaan hebben met fraude, als hij hen uitnodigde. Die mensen zouden zijn gecorrumpeerd, ze hebben meegedaan aan fraude, waarbij de leiding ontslag neemt omdat ze erkent dat ze het gedaan heeft. Maar deze mensen lopen op vrije voeten en de directeur van SPSB wordt opgepakt, stelde Bouterse. 

Blauwmeer is volgens Bouterse een terrein met een waarde van US$ 6 miljoen. Een zwamp met wat hoog grond. Hoe kan het dat het 10 miljoen werd. Hoe is het volgens hem mogelijk dat het terrein is gekocht voor US$ 20 miljoen. "Kijk dan hoef je echt niet lang na te denken. Ik weet niet welke rechercheur erop te zetten. 6 miljoen, 10 miljoen, 20 miljoen. Ik breng de banken in herinnering. De huidige directeur van de Surinaamsche Bank wilde niet tekenen. Het is een concrete zaak. Waarom wordt deze zaak niet onderzocht? Maar waarom zitten te zoeken naar een Kromosoeto en aangezien ze niks kunnen vinden, ja dan was hij in een criminele organisatie. Dis' na criminele organisatie", stelde de NDP-leider. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April