Kabinetstoelage afgeschaft, besparing SRD 2,3 miljoen
29 Aug 2020, 02:52
foto


De kabinetstoelage is afgeschaft. Daarmee bespaart het Kabinet van de President nu maandelijks SRD 2,3 miljoen. Functionarissen op het Kabinet van de President kregen vanaf oktober 2010 op hun bezoldiging een 'kabinetstoelage'  van 50% als deel van een financiële overgangsregeling.

President Chan Santokhi heeft deze tijdelijke waardering stopgezet. Per presidentieel besluit is bepaald dat de kabinetstoelage niet langer van toepassing zal zijn. De president wil hiermee een aanzet geven voor besparingen en bezuinigingen. Het doel is erop gericht om de inkomsten te verhogen en het zoveel mogelijk beperken van uitgaven, om zo de economie zo snel als mogelijk op spoor te brengen.

De minister van Binnenlandse Zaken moet het besluit uitvoeren, meldt de Communicatie Dienst Suriname. De maatregel gaat per 1 september in. De kabinetstoelage was 50% van het salaris van ambtenaren van het kabinet, als een tegemoetkoming omdat zij geen overuren betaald krijgen maar wel 1x24 uur per dag beschikbaar moeten zijn. De stopzetting geldt voor onder meer het Directoraat Nationale Veiligheid en de Communicatie Dienst Suriname.
pdf-icon.gif Pres_Besluit_kabinetstoelage.pdf                
Advertenties