VES zal pakket om economie op spoor te brengen, beoordelen
28 Aug 2020, 00:49
foto
VES-vertegenwoordigers zijn ontvangen door president Chan Santokhi en enkele ministers. (Foto: CDS)


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) vindt dat de regering een samenhangend programma moet presenteren en geen ad hoc maatregelen moet nemen. Donderdag is de VES ontvangen door president Chan Santokhi. Afgesproken is dat wanneer het pakket van maatregelen die de regering wil uitvoeren rond is, de organisatie hierop haar visie mag geven. Gepleit wordt voor een evenwichtig programma dat door de samenleving geaccepteerd kan worden. 

VES-voorzitter Winston Ramautarsing laat tegenover de Communicatie Dienst Suriname optekenen dat er onduidelijkheid bestond over het programma dat de regering wil doorvoeren om de economie weer op het goede spoor te krijgen. Volgens hem zijn er diverse pogingen tot communicatie met de regering gedaan, echter zonder resultaat. De VES kreeg hierdoor niet de laatste informatie en ontstond bij haar de indruk dat de regering bezig was met ad hoc maatregelen. 

Ramautarsing zegt dat het gesprek met de president, bijgestaan door enkele ministers, goed was. Er is vanuit de regering veel informatie verschaft en de VES heeft daar een goed gevoel aan overgehouden. “We denken dat de regering op de goede weg is, maar veel te langzaam opereert. We denken dat het tempo verhoogd moet worden”, meent Ramautarsing. Hij zegt dat de vereniging ook hierom heeft gevraagd en dat de regering dat heeft toegezegd.

De VES-voorzitter merkt op dat de maatregelen die tot nog toe zijn getroffen geen vertrouwen geven van verbetering. “Daarom ook de kritische houding van de VES, want we willen het totaal zien. We willen weten dat we over zoveel tijd er beter van gaan worden, en we zullen niet stil blijven staan. Als het pakket niet goed genoeg is dan zullen we dat ook laten merken aan de samenleving.”

Over de samenwerking met de regering zegt Ramautarsing dat de VES partner wil zijn. Zij wil de regering in alles ondersteunen waar die behoefte aan heeft en waar de vereniging het vermogen toe heeft. Hij spreekt van een goede response tot nog toe en verwacht ook een betere communicatie. In elk geval heeft de regering de commentaren die de vereniging intussen heeft gegeven op de maatregelen, gewaardeerd. “Het is goed overgekomen, de regering heeft dat gewaardeerd. Ze hebben ook niet gedaan alsof dat ding al af was," stelt de voorzitter van de organisatie. 
Advertenties