Ook rvc-lid Nannan voldoet niet aan eis statuten Staatsolie
27 Aug 2020, 14:01
foto


Ook Nawin Ryan Nannan is onrechtmatig benoemd in de raad van commissarissen (rvc) van Staatsolie. Hij voldoet ook niet aan de leeftijdsgrens. Nannan die door de VHP is voorgedragen in de rvc is 39 jaar oud. De ondergrens om rvc-lid te kunnen worden bij het staatsbedrijf is 45 jaar. 

Leo Brunswijk, jongere broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, die tot president-commissaris is benoemd, heeft de Nederlandse nationaliteit. In de statuten van Staatsolie is bepaald dat rvc-leden de Surinaamse nationaliteit moeten bezitten. Brunswijk heeft op de algemene vergadering van aandeelhouders op 21 augustus de leiding van de rvc overgenomen. Dit gebeurde in bijzijn van president Chan Santokhi en vicepresident Brunswijk. 

Intussen is ook gebleken dat de echtgenote van de president, Mellisa Santokhi-Seenacherry, ook niet voldoet aan de eisen die gesteld worden in de statuten. Zij is 39 jaar oud. De leeftijdsgrens in april dit jaar aangepast omdat kennis en ervaring belangrijk worden geacht om op te kunnen treden als rvc-lid. Werkervaring in soortgelijke bedrijven is ook één van de eisen. 


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April