Top ABOP en PL zal RBN boycotten
27 Aug 2020, 05:00
foto


De top van de ABOP en Pertjajah Luhur (PL) heeft besloten Rapar Broadcasting Network (RBN) te boycotten.  Ook ministers en andere toppers van de partij zullen RBN weren. Zij vinden het absoluut niet kunnen dat Dagblad Suriname in een karikatuur vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk als een aap heeft neergezet. De krant maakt deel uit van RBN. 

Deze kwestie zal ook ter sprake worden gebracht in de coalitietop, zegt Humphrey Dundas, woordvoerder van de vp aan Starnieuws. RBN-directeur Faried Pierkhan heeft zijn verontschuldiging aangeboden. Intussen heeft ook de krant zich verontschuldigd. Hier wordt echter geen genoegen meegenomen. Dundas stelt dat in eerste instantie de leiding van de krant heeft gezegd dat er niks mis was met de karikatuur. 

De ABOP en PL nemen deze kwestie heel hoog op. Ook uit de samenleving is er verontwaardigd gereageerd. De Surinaamse Vereniging van Journalisten heeft de karikatuur veroordeeld. Diverse Assembleeleden hebben openlijk hun afkeuring uitgesproken. De karikatuur heeft volgens de ABOP te maken met racisme. Met een simpele sorry wordt er geen genoegen genomen. Er moeten sancties worden opgelegd. 

De ABOP en de PL vinden dat zolang er niet op een bevredigende manier opgetreden wordt, RBN zal worden geboycot. Opgemerkt wordt door de top van de partijen dat Pierkhan door president Chan Santokhi is benoemd tot zijn media-adviseur, maar dat hij zijn eigen medium niet onder controle kan houden. 
Advertenties