62e Covid-dode; positieven afgelopen etmaal: 26
26 Aug 2020, 20:49
foto


De eerste Covid-dode is vandaag genoteerd in het Diakonessenhuis. Het aantal doden is gestegen naar 62. Uit 151 testen zijn 26 personen positief bevonden, terwijl 125 negatief waren. 44 personen zijn genezen vandaag. Het aantal active cases is gedaald naar 799. 

Het aantal mensen in quarantaine is het afgelopen etmaal drastisch gedaald: van 608 naar 105. 635 personen zijn in isolatie. Er worden 165 patiënten in ziekenhuizen verpleegd. 

Tijdens een pers-update heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid meegedeeld dat de situatie onder controle is. De druk op het zorgsysteem is wat afgenomen, maar het ministerie blijft alert. Indien er een stijging is, moet dat zo snel mogelijk worden aangepakt. 

Epidemioloog Ingrid Krishnadath gaf aan dat Paramaribo het zwaarst getroffen is. Behalve in Paramaribo-zuid is er ook een concentratie in Welgelegen. De testen zijn de afgelopen week afgenomen, omdat minder mensen zijn komen testen. Het streven is om zoveel mogelijk mensen die besmet zijn, in isolatie te houden. Hierdoor wordt de verspreiding tegengegaan. 


Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April