Minister Ramsaran: ‘Vergeet niet voor wie wij werken’
26 Aug 2020, 11:26
foto
Minister Uraiqit Ramsaran in gesprek met personeelsleden van zijn ministerie in het district Coronie. Hij heeft hen op het hart gedrukt om zich in te zetten.


“Vergeet niet voor wie wij het werk verrichten. Vergeet niet dat u voor het volk werkt, vergeet niet dat uzelf, uw familie en uw vrienden het volk zijn. Dus alleen als uw hart op de juiste plek is, zult u het werk aankunnen. Want als ik u nu zeg dat u in het duurste kantoor en onder de mooiste omstandigheden te werk wordt gesteld, dan houd ik u voor de gek.” 

Dit heeft de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Uraiqit Ramsaran, gezegd tijdens een werkbezoek aan de Dienst Algemene Maatschappelijke Zorg in Coronie. Hij heeft zich georiënteerd op verschillende afdelingen van het ministerie in het district en heeft de ambtenaren toegesproken. 

De dienst Algemene Maatschappelijke Zorg registreert hulpbehoevende burgers en verstrekt de nodige voorzieningen, waaronder financiële bijstand, vrije geneeskundige hulp, schoolkleding, bijdrage aan begrafeniskosten en brandgevallen, maar ook medicamenten die niet voorkomen in de Nationale Geneeskundige Klapper. Tevens wordt financiële bijstand aan mensen met een beperking via deze dienst uitgekeerd. Er zijn landelijk, met centrale kantoren in de verschillende districten, meer dan 60 kantoren. 

Volgens de bewindsman moeten juist in deze periode de schouders gezamenlijk onder het werk worden gezet vanwege de economische situatie waarin het land verkeert. Immers hebben de doelgroepen de ondersteuning van het ministerie nodig, of het nu goed of minder goed gaat in het land. “Want zelfs toen het goed ging, hadden zij het zwaar, laat staan nu het niet zo goed gaat”, benadrukte de bewindsman het belang van het werk dat de Sozavo-ambtenaren verrichten.

Na zijn toespraak, heeft de minister nader kennis gemaakt met de medewerkers van de dienst. Hij gaf hen ook nog mee dat het werk van elke medewerker even belangrijk is. Ramsaran heeft de ambtenaren aangemoedigd om het positieve werk te blijven voortzetten. “Jullie verrichten heel belangrijk werk, behalve het registreren, behalve het uitdelen van het een en ander, de mensen met een beperking, met financiële als materiële bijstand, u doet heel veel naar de doelgroepen toe.”
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April