Uitbetaling KBS volgens nieuwe reeks in september
21 Aug 2020, 00:56
foto
Leden van de bond van personeel bij het Korps Brandweer Suriname op bezoek bij minister van Binnnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo. (Foto: Biza)


De resolutie van de nieuwe bezoldigingsreeks van het Korps Brandweer Suriname (KBS) is deze week gepubliceerd. Het KBS is geen onderdeel meer van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO). De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft maandag bij een bezoek van de bond van het KBS, beloofd er alles aan te zullen doen dat het personeel in september volgens de nieuwe reeks betaald wordt.

“Onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronny Brunswijk waait er een nieuwe wind en ik geloof dat het beter zal gaan”, zegt Somohardjo. Hij vroeg de bond om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiele druk op de staat. “Waar jullie recht op hebben, dat krijgt u wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk.”

Waarnemend bondsvoorzitter J. Oosterwolde geeft aan dat hij ervaart dat zaken vanuit de brandweer telkenmale op de lange baan worden geschoven. Volgens algemeen secretaris, Joël Panka, laat het behandelen van bevorderingsstukken erg lang op zich wachten. Somohardjo vroeg de bond om de knelpunten door te geven; deze zullen in een vervolggesprek aan de orde komen, meldt de voorlichting van Biza.
Advertenties