Covid-19: Records verbroken; 6 doden en 139 positief
18 Aug 2020, 20:30
foto


139 personen zijn in het afgelopen etmaal positief getest op Covid-19. Dit is een nieuw record in één dag. Het aantal active cases is met een sprong omhoog gegaan naar 966. Sinds de update gisteravond hebben zes Covid-patiënten het leven gelaten, het hoogste aantal ooit in afgelopen 24 uur. Het aantal doden is gestegen naar 54. Vier van de personen zijn in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden, terwijl één het leven heeft gelaten in het St. Vincentius Ziekenhuis en één in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft eerder op de middag aangegeven dat de situatie ernstig is. De opvangcapaciteiten worden uitgebreid maar er is een tekort aan artsen, verpleegkundigen en ziekenverzorgers. Er is een oproep gedaan aan verpleegkundigen en gezondheidswerkers zich aan te melden bij het ministerie van Volksgezondheid. De werkers draaien shifts van 12 uur en zijn overwerkt. 

Er worden de laatste periode meer testen gedaan, waardoor ook het aantal positieven stijgt. Afgelopen 24 uur zijn er 449 testen gedaan, waarvan 310 negatief waren. Dertien personen worden op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen behandeld. In totaal zijn 3.216 personen in Suriname positief getest. Hiervan zijn 2.196 genezen. Vandaag zijn 63 personen genezen verklaard. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April