Modi: India gereed voor massaproductie Covid-19-vaccin
17 Aug 2020, 05:08
foto
Premier Narendra Modi begroet officieren bij zijn aankomst bij het historische Rode Fort in Delhi voor de onafhankelijkheidsviering. (Foto: Reuters)


India is klaar om massaal Covid-19-vaccins te produceren wanneer wetenschappers daartoe groen licht geven, zei premier Narendra Modi zaterdag in zijn toespraak op Onafhankelijkheidsdag. Hij lanceerde ook een nationaal project om gezondheidsidentiteiten voor elke burger te vervaardigen.

Tijdens de jaarlijkse vieringen die werden gehouden in het 17e-eeuwse Rode Fort en die vanwege de pandemie werden verkleind, identificeerde Modi gezondheid en economische zelfredzaamheid als de belangrijkste prioriteiten voor zijn regering. "Niet één, niet twee, maar liefst drie coronavirusvaccins worden getest in India", zei hij vanaf de wallen van rode zandsteen van het paleis in de oude wijken van Delhi. Hij had een vloeiende oranje/witte tulband op, terwijl hij zijn mond- en neus bedekte met een sjaal van dezelfde kleuren als er iemand bij hem in de buurt kwam tijdens de ceremonie.

"Naast de massaproductie is ook de routekaart voor de distributie van vaccins aan elke Indiër in de kortst mogelijke tijd klaar", zei Modi. Tijdens het evenement waren soldaten die Modi ceremonieel verwelkomden dagen voor het evenement in quarantaine geweest. Slechts ongeveer 4.000 gasten waren toegestaan ​​en moesten 1,8 meter van elkaar zitten, terwijl er medische hokjes met ambulances waren ingericht voor elke bezoeker die Covid-19-symptomen vertoonde tijdens de binnenkomst.

Modi lanceerde een National Digital Health Mission voor het land van 1,3 miljard en zei in zijn zevende toespraak op de Onafhankelijkheidsdag dat verslagen van elke gezondheidstest, ziekte, medicatie en andere details, onder een gezondheids-ID zullen worden bewaard. "Of het nu gaat om het maken van een doktersafspraak, het storten van geld of het rondrennen voor documenten in het ziekenhuis, de missie zal helpen om al deze uitdagingen uit de wereld te helpen", zei hij.

Zonder China te noemen, met wie de banden een dieptepunt hebben bereikt na de ergste grensconflicten in decennia waarbij twintig Indiase soldaten in juni omkwamen, zei Modi dat de soevereiniteit van het land oppermachtig was.
"Iedereen die zijn ogen richtte op de soevereiniteit van het land, daar heeft het leger van het land in dezelfde taal op hen gereageerd", zei hij.

Modi zei ook dat het belangrijk was om de economische macht van India te vergroten om zijn internationale invloed uit te breiden, waarbij hij de noodzaak benadrukte om de import te verminderen en de export van producten met toegevoegde waarde te vergroten.

De premier herhaalde plannen om de infrastructuur van India te verbeteren door meer dan 110 biljoen (US$ 1,47 biljoen) roepies uit te geven aan ongeveer 7.000 projecten. Hij zei dat het de economische groei zal helpen doen herleven door banen te creëren en kleine bedrijven te stimuleren.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March