Ministerie Juspol veroordeelt geweldsgolf
15 Aug 2020, 21:26
foto


Het ministerie Justitie en Politie (Juspol) veroordeelt de recente geweldsgolf krachtig. De afgelopen dagen is de gemeenschap opgeschrikt door zeker vijf gevallen van moord. Het ministerie dat belast is met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en rust zal niet schromen hard op te treden tegen personen die de vrijheid van de burger in gevaar brengen. 

In drie van deze vijf moordzaken heeft het Korps Politie Suriname de verdachten al in beeld gebracht. In het eerste geval is een 52-jarige ondernemer op dinsdag 11 augustus doodgeschoten in de dokter Sophie Redmondstraat. Daarnaast zijn twee vrouwen in de leeftijd van 31 jaar vermoedelijk als gevolg van partnergeweld gedood. Tot deze  moordzaken behoort ook het geval waarbij het lijk van de dorpskapitein van Matta, Michel Karwofodi op donderdag 13 augustus in zijn woning is aangetroffen. 

In het laatste geval dat zich zaterdagmiddag heeft voorgedaan heeft een 56-jarige vrouw aan de Welgedacht C-weg het leven gelaten. Het ministerie zal met al zijn werkarmen ervoor zorgen dat de veiligheid van de samenleving gegarandeerd blijft. Eenieder in dit land moet vrij kunnen leven, zonder dat zijn of haar rechten worden geschonden, zegt Juspol. 

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April