Lucht geklaard na onderhoud Sozavo en Ashiana
13 Aug 2020, 09:33
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo heeft de plooien bij Huize Ashiana gladgestreken.


Een gesprek dat de leiding van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) had met directie, bestuur en bond van Huize Ashiana, heeft de lucht geklaard. Op initiatief van Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran zijn partijen bij elkaar gekomen om misverstanden uit te spreken. De verstoorde werkrelatie is inmiddels hersteld.

Ruis ontstond, nadat twee medewerkers van het tehuis positief werden getest op Covid-19. De gemoederen tussen de directie enerzijds en de bond anderzijds raakten verhit, omdat de bond van mening was dat de directie niet efficiënt en adequaat genoeg had opgetreden. Tijdens het onderhoud met de bewindsman werd door alle partijen gewezen op de noodzaak om de Covid-19 beschermingsprotocollen in acht te nemen. 

Deze kwestie genoot bijzondere aandacht van Ramsaran. De bewindsman bestempelt de gesprekken als zeer vruchtbaar. Het resultaat is dat alle neuzen nu in één richting wijzen en een ieder zich bewust is van diens verantwoordelijkheden en prioriteiten. De zaken die werden aangekaart tijdens het onderhoud deden de minister besluiten dezelfde dag nog een bezoek te brengen aan Huize Ashiana. 

Ramsaran heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om beschermingsattributen, zoals mond- en neuskapjes, een temperatuurmeter en ontsmettingsmiddelen, te doneren aan het tehuis voor ouden van dagen. Hij doet een beroep op alle investeerders en ondernemers om samen met de regering de handen in elkaar te slaan ter opvoering van de Covid-19 beschermingsprotocollen.

Desgevraagd zegt Ramsaran zeer begaan te zijn met de gezondheid van de gezondheidswerkers en in het bijzonder de seniore burgers. Immers zijn het onze ouden van dagen die met hart en ziel een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. “Het is tijd dat de jongeren nu terug geven’’, zegt de bewindsman. 

Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March