Bouva verlaat uit protest Assembleevergadering
07 Aug 2020, 18:11
foto
Assembleelid Melvin Bouva is niet te spreken over de wijze waarop de vergadering wordt geleid en de beperking van spreektijd tot 4 minuten. (Beeld: DNA)


Assembleelid Melvin Bouva (NDP) heeft vanmiddag uit protest de vergadering over de wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand, verlaten. Bouva vindt dat hij beknot wordt en dat er met twee maten wordt gemeten door Assembleevoorzitter Marinus Bee. De NDP heeft diverse malen geprotesteerd tegen de beperking van spreektijd en de behandeling van de oppositie. 

Nadat Bouva zei dat hij uit protest de zaal verlaat, merkte Bee op dat hij dat een keer ook gedaan heeft, dan weet Bouva hoe het aanvoelt. Bee had eerder ook opgemerkt dat hij geen colleges wil aanhoren over hoe de vergadering te leiden en zich de les niet laat lezen door Bouva. 

Rabin Parmessar, waarnemend fractieleider van de NDP, zei dat het om een belangrijke wet gaat en hij vroeg een kwartier spreektijd voor de leden buiten de commissie en meer ruimte voor fractieleiders. De vergadering werd toen geleid door Gregory Rusland, vervanger van de vicevoorzitter. Rusland bracht het voorstel van VHP-fractieleider Asis Gajadien in stemming die vier minuten spreektijd had voorgesteld. Het voorstel van Gajadien werd aangenomen met 31 vóór. 

Bouva voerde aan dat hij met diverse mensen, onder wie ook twee patiënten had gesproken. Door de tijdsbeperking heeft hij de bezorgdheden niet naar voren kunnen brengen. Hij heeft zijn zegje niet kunnen doen, terwijl het gaat om een ernstige situatie. De coalitie zei dat er haast is omdat de vorige wet vervalt dit weekend. Deze wet wordt afgekondigd zonder dat de Staatsraad is gehoord, bracht BEP-fractieleider Ronny Asabina naar voren. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April