Bouterse staat klaar met "batterij aan juristen"
06 Aug 2020, 01:24
foto
Een batterij aan juristen belooft NDP-leider Desi Bouterse de mensen met beschikkingen, die niet zijn uitbetaald. (Beeld: Apintie)


Ex-president en leider van de NDP, Desi Bouterse, heeft mensen met beschikkingen die niet zijn uitbetaald in juli, de garantie gegeven dat de partij achter hen staat samen met een "batterij aan juristen" om hen te helpen. Tijdens de eerste online massameeting van de paarse partij, zei Bouterse dat het volk nu het verschil gaat zien tussen een sociaal democratische partij en een "kapitalistische partij geleid door het buitenland." Het thema van de 'massameeting' was: De NDP antwoordt.

Hij merkte op dat deze regering een "stre kot' neki" beleid voert. Mensen met beschikkingen worden niet als echte Surinamers behandeld. Hij heeft de regering gevraagd om af te stappen van dit pad, "wat dit pad brengt ons nergens." Hij voegde eraan toe dat er fouten kunnen worden gemaakt, maar dat het dan gepast is om met elkaar te gaan zitten om deze op te lossen. "Wat gecorrigeerd moet worden, moet gecorrigeerd worden," stelde Bouterse.

Hij stelde dat het de plicht is van de partij en haar vertegenwoordigers om deze regering te ondersteunen, "maar dan moet de regering ons ook de gelegenheid en de ruimte daarvoor geven." Volgens Bouterse kan door samen op te trekken het land tot grote hoogten worden gebracht.

Hij had geen goed woord over voor de regering Santokhi/Brunswijk die blijft wijzen op de ravage die is aangericht door de regering Bouterse/Adhin. "Als je het niet kan, dan zijn we er om het te helpen oplossen, maar begin niet met vuil te smijten." Hij zegt geshockeerd en verbouwereerd te zijn als hij de regering hoort zeggen dat ze niet wisten hoe groot de schulden waren. Bouterse stelt dat hij in aanloop naar de overgang in gesprekken met president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk tegen hen heeft gezegd: "It's gonna be a long hot summer...dyompo teki a no alla..."

De NDP-leider zegt dat tijdens zijn regering ze het schuiven met gelden tot een kunst, een "art" hadden verheven. Hij had het over het uitbetalen van onder andere salarissen, schulden, AOV, subsidies en uitkeringen aan mensen met een beperking. "In juni hebben ze over de schouders mogen meekijken. En dan doet men alsof ze niks weten...dat ze niet wisten dat er zoveel schulden zijn..."

"Het lijkt erop alsof we een stelletje boeven zijn," zei Bouterse. Hij heeft de regering opgeroepen om te praten met de mensen die de sociale media beheren, want "die zijn op een criminele manier bezig de mensen de grond in te boren." De NDP-voorman vindt dat we fel naar elkaar mogen zijn, "maar dat we niet moeten vergeten dat we elkaar nodig hebben om dit land gezamenlijk op te bouwen." Bouterse merkte op dat er in de NDP Surinamers zijn die kunnen ondersteunen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March