Guyana: President Ali zweert 19 ministers in
06 Aug 2020, 03:28
foto
President Irfaan Ali van Guyana met zijn nieuw beëdigde kabinet. (Foto: Newsroomgy)


Drie dagen nadat hij was beëdigd als negende president van Guyana, heeft Irfaan Ali woensdag de ambtseed afgenomen van 19 personen die zullen dienen als ministers in zijn regering en leden van zijn kabinet. De beëdiging van nieuwe ministers vond plaats tijdens een eenvoudige ceremonie in het Arthur Chung Conference Center.

In het kabinet van Ali is een aantal nieuwkomers in de politiek. Opmerkelijk is dat het veelal gaat om jonge kabinetsleden. De nieuwkomers zijn minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hugh Todd, die werkte als assistent-decaan aan de Universiteit van Guyana; Minister van Volkshuisvesting en Water, Susan Rodrigues, die ongeveer vier jaar geleden bij de partij kwam; Minister van Openbare dienst, Sonia Paray; Onder-minister van Openbare Werken, Deodat Indar en Minister van Toerisme, Industrie en Handel, Oneidge Walrond Allicock.

Andere aangestelde jongeren zijn onder meer de minister van Lokaal Bestuur, Nigel Dharamlall; Minister van Volkshuisvesting en Water, Colin Croal; Minister van Cultuur, Jeugd en Sport, Charles Ramson Jr. en minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Vikram Bharrat. In het kabinet Ali zijn ook voormalige ministers en parlementsleden onder eerdere PPP-regeringen.

De minister van Onderwijs, Priya Manichand en die van Amer-indiaanse Zaken, Pauline Sukhai keren na vijf jaar terug met dezelfde portefeuille. In de vorige PPP-regering hadden ze ook dezelfde ministeries toegewezen gekregen.

De andere benoemingen zijn minister van Landbouw, Zulficar Mustapha; Minister van Volksgezondheid, Frank Anthony; Minister van Binnenlandse Zaken, Robeson Benn; Minister van Human Services en Sociale Zekerheid, Vindya Persaud; Minister van Arbeid, Joseph Hamilton; Minister van Lokaal Bestuur, Anand Persaud; Minister binnen het kabinet van de premier, Kwame McCoy en Minister van Openbare Werken Juan Edghill

President Ali heeft eerder Mark Phillips als premier en Bharrat Jagdeo als vicepresident, ingezworen. Gail Texeira is minister van Parlementaire Zaken en Anil Nandlall is procureur-generaal en minister van Juridische Zaken. Er is geen minister van Financiën ingezworen. Daarover zijn geen details verstrekt.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April