Veel werk voor Commissie Anti-corruptiewet
06 Aug 2020, 04:16
foto
Carmen Rasam, voorzitter van de Presidentiële Commissie Anti-corruptiewet. (Archieffoto)


De Presidentiële Commissie Anti-corruptiewet gaat aan de slag. President Chan Santokhi heeft vrijdag deze werkgroep geïnstalleerd en ingesteld voor zes maanden. Ter uitvoering van de Anti-corruptiewet moet de commissie een inventarisatie maken van alle uitvoeringsbesluiten en nagaan welke mechanismen gereed moeten zijn voor de bemensing en effectuering van de Anti-corruptie commissie.

Een andere taak van de commissie is het voorbereiden van alle concept uitvoeringsbesluiten in overleg met overige stakeholders, ter aanbieding aan president Santokhi. De commissie moet er verder op toezien dat de uitvoeringsbesluiten daadwerkelijk worden gepubliceerd en in werking treden en dat de Anti-corruptie commissie daadwerkelijk wordt bemenst en aanvangt met haar werkzaamheden.

Er is volgens commissievoorzitter Carmen Rasam veel werk aan de winkel en de werkgroep zal daarom vaak bij elkaar moeten komen. “De wet heeft een bijzondere impact, niet alleen op de integriteit van de overheid, maar ook op de publieke en de private sector, met alle gevolgen van dien”, geeft zij aan. 

De Presidentiële Commissie Anti-corruptiewet bestaat uit de volgende leden: Carmen Rasam namens het Openbaar Ministerie, Jenny Sawiran (Justitie en Politie), Harish Monorath (Kabinet van de Vicepresident), Fayaz Sharman (De Nationale Assemblee) en Farzia Habieb (Kabinet van de President, lid tevens secretaris), meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April