Neuzen dezelfde kant op voor Suriname, IMF en IDB
28 Jul 2020, 22:45
foto
Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning (Archieffoto)


Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) zullen Suriname volledig ondersteunen bij het weder gezond maken van het macro-economisch klimaat in het land. Dit hebben zij vorige week aangegeven bij gesprekken met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

Achaibersing heeft met het IMF het Surinaams ontwikkelingsprogramma besproken en met de IDB ondersteuning bij het beheersen van de Covid-19 –pandemie in Suriname.

Het ministerie van Financiën treft voorbereidingen tot hervatting van de relatie met het IMF. De samenwerking moet helpen om het macro-economische klimaat weer gezond te maken. Dat houdt onder meer in het werken naar een sluitende begroting, een beheersbare schuld, een realistische stabiele wisselkoers, en de wederopbouw van de monetaire reserve. Dat zal zodanig moeten gebeuren, dat de crisis niet nog meer gaat drukken op de schouders van de sociaal zwakkeren, zegt de voorlichting van het ministerie.

Bij het gesprek met president Luis Alberto Moreno van de IDB en de lokale vertegenwoordiger Antonio Goncalves, is in eerste instantie ondersteuning besproken die gegeven kan worden tot beheersing van de Covid-19 pandemie in Suriname. Binnenkort zal er overleg zijn over de lopende programma’s en de mogelijkheden voor verbetering en verdieping van de samenwerking met de IDB.

Advertenties