Roemer: Betalingen juli veiliggesteld; nu afhandeling
28 Jul 2020, 06:43
foto


De governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, bevestigt tegenover Starnieuws dat de betalingen van juli zijn veiliggesteld. "Er wordt hard gewerkt aan de afhandeling om de betalingen in orde te maken", zegt de monetaire autoriteit. 

Roemer merkt op dat niet het volledige bedrag dat nodig is om de uitgaven te kunnen doen, afkomstig is van de banken. Hij merkt op dat de Staat ook inkomsten heeft. Een deel wordt van daaruit gedekt. De regering is op zoek naar middelen om tot en met september de uitgaven te kunnen doen. De Staat heeft echter al ruim SRD 2.3 miljard schuld bij de banken. 

Afgelopen maand hebben de banken al geld op tafel gelegd om de salarissen van juni uit te kunnen betalen. Onder voorwaarden wordt er geld geleend aan de Staat, maar de banken hebben aangegeven ook niet in zo een riante positie te zijn om de Staat SRD 1.5 tot SRD 2 miljard te kunnen lenen. Starnieuws verneemt dat de leningen afzonderlijk gegeven zijn door de banken en nog lang niet genoeg zijn om de uitgaven te kunnen dekken. Volgende maand moet de regering opnieuw op zoek gaan naar geld. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April