SLM'ers roeren zich over traag certificeringsproces B777
26 Jul 2020, 02:49
foto
De SLM heeft met veel trots in december vorig jaar het toestel verwelkomd in Suriname.


Werkers en gepensioneerden van de SLM zijn niet van plan bij de pakken neer te zitten, terwijl het bedrijf op de rand van een afgrond staat. De B777 is vanaf december in Suriname, maar kan nog steeds geen vluchten uitvoeren op de Mid-Atlantische route. Het toestel is nog niet gecertificeerd door burgerluchtvaartwaakhond Casas. Vrijdag is een evacuatiedemonstratie niet doorgegaan omdat Casas op het laatste moment heeft afgezegd. Er is een protestactie gepland voor maandag. 

In een schrijven aan SLM'ers door de 'Initiatiefgroep Protestactie B777' wordt aangegeven dat het niet kunnen inzetten van de Boeing 777, die in mei 2021 teruggegeven moet worden aan de lease maatschappij, een heel grote aderlating is voor de SLM. Het personeel moet maandag omstandig door de directie geïnformeerd worden over de redenen waarom de  B777 nog niet vliegt, zodat een gepast standpunt en antwoord kan worden bepaald jegens Casas. Starnieuws verneemt dat de protestactie ondersteund wordt door de bond bij SLM. Ook de vakcentrale C-47 is gemobiliseerd. 

Het certificeringsproces duurt nu intussen al langer dan een jaar. De machine staat al langer dan 7 maanden geparkeerd op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Deze evacuatie demonstratie was reeds eerder uitgevoerd door de SLM in april 2020, maar door Casas zonder valide redenen afgekeurd, stelt de 'Initiatiefgroep Protestactie B777'. Casas wordt gezien als een obstakel bij deze certificering. De evacuatie demonstratie is al een aantal keer verschoven of geannuleerd door Casas. De SLM is reeds maanden bezig hiermee. Zolang deze niet is uitgevoerd en goedgekeurd door Casas kan niet gevlogen worden met het toestel. 
Advertenties