CLO-voorzitter: 'Mek den kon we wakti den'
26 Jul 2020, 00:01
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, is niet van plan zich te richten naar de bestuursleden die hem weg willen hebben. Degenen die het vertrouwen in hem hebben opgezegd, moeten opdonderen. (Foto: Raoul Lith)


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat er gestreden moet worden als men het bestuur wil overnemen. “Feti ne kba wo feti te na einde. Mek den kon we wakti den", laat de vakbondsleider optekenen tijdens een persconferentie in het CLO-gebouw zaterdag. “Meneer Aviankoi die vindt dat ik marrons beledig, het is niet waar. Ik heb hem hier een aantal dingen gezegd in geschiedenis,” zegt Hooghart, Hij is niet afgeweken van zijn eerder genomen standpunt tegen de hoofdbestuursleden die vrijdag het vertrouwen in hem hebben opgezegd.  

“Wanneer mannen zeggen dat ze een motie hebben ingediend, ik heb geen enkele motie gezien. Geen enkele motie is hier gepresenteerd,” stelt Hooghart. Hij heeft wederom verklaard tijdens de persconferentie “dat die mannen willen in die vleespotten van de VHP gaan graaien”.  Hij doelt hier op de tegenpartij, met als initiatiefnemer bestuurslid Jan Aviankoi, die wil dat Hooghart aftreedt. De CLO voorzitter doet uit de doeken dat Aviankoi adviseur is van de vakbeweging van de VHP. “Ik heb er geen moeite mee behalve dan dat je me het nooit gezegd hebt.”

Hooghart merkt op dat de voorzitter van de vakcentrale niet kan worden afgezet door een motie. “Ik zal ze niet uitleggen hoe dat kan. Ma if yu zeg vertrouwen ini a voorzitter op, dan na yu musu donder op. Wat hebben ze ooit hier gedaan,” stelt hij. “Mijn boezemvriend, nu niet meer hoor Mike Miskin, heb ik altijd gezegd wordt de volgende voorzitter. En ik heb inderdaad gezegd dat na die verkiezingen van 25 mei ik ga afbouwen. Maar 2020 eindigt op 31 december en die man vindt hij wordt oud en wil nu al aanzitten. Dan verkoop jij je vriend toch niet,” zegt de voorzitter die de CLO 21 jaar leidt.

Volgens Hooghart is de groep uit op financieel gewin van verschillende (woning)projecten die hij heeft geïnitieerd. Hij meent dat Unselma Rodjan nu tegen hem strijdt omdat zij niet was voorgedragen namens CLO  om minister te worden. Hij geeft aan dat hij sinds 1989 Miskin altijd heeft ondersteund. “Moni ne bai mi, karakter ey bai mi”. 

Raoul Lith
Advertenties