Hooghart: 'Ik praat niet over 50% salarisverhoging'
26 Jul 2020, 06:38
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, op een persconferentie zaterdag. (Foto: Raoul Lith)


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt in gesprek met Starnieuws dat hij niet praat over een 50% salarisverhoging van de ambtenaren. De 25% die de ambtenaren kregen aan terugwerkende kracht (twk) al 20 maanden, is geplakt aan het salaris. Daarbovenop is er 25% salarisverhoging overeengekomen met de toenmalige president Desi Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. 

De verhoging is aangehouden door president Chan Santokhi. Er zal hierover nog gesproken worden met de CLO. Hooghart merkt op dat nadat de 25% twk geïncorporeerd is in het salaris door Michael Miskin, secretaris-generaal van de vakcentrale, een nieuwe reeks is gemaakt. Per januari 2017 zijn de lonen van onderwijsgevenden met 111% de lucht ingegaan, voert Hooghart aan. Na onderhandeling is ook bedongen dat de ambtenaren gelijkgesteld moeten worden. De twk die overeengekomen is, is tot juni 2020 uitbetaald. In juli moet vakantiegeld worden uitbetaald aan de ambtenaren. 

Hooghart merkt op dat deze kwestie in alle stilte is besproken met Miskin. Later is ook penningmeester Glenn Swamipersad en delen van het bestuur zijn ingelicht. De vakbondsleider merkt op dat nu dezelfde bestuursleden bezig zijn te vissen naar de vleespotten van de VHP. "Ik praat niet over 50% loonsverhoging, maar naast de 25% die al uitbetaald werd, nog 25%. Dit is de stap richting 111% die de onderwijsgevenden hebben gekregen", laat Hooghart optekenen.  
Advertenties