Brazilië: Bolsonaro test na 4e keer negatief op Covid-19
25 Jul 2020, 13:39
foto
De Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, gebaart terwijl hij zich opmaakt om een motorfiets te rijden temidden van de uitbraak van het coronavirus in Brasilia, Brazilië. (Foto: Reuters)


De Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, zei vandaag, zaterdag, dat hij na weken in quarantaine in zijn woning vanwege een infectie negatief is getest op het nieuwe coronavirus. Op een foto op sociale media verscheen Bolsonaro met een doos hydroxychloroquine, een medicijn tegen malaria dat hij aanprees voor zijn herstel, ondanks een gebrek aan wetenschappelijk bewijs over de effectiviteit ervan. In een begeleidende tekst zei hij dat zijn RT-PCR-test voor Sars-Cov 2 negatief was.

Hij zei niet wanneer hij de test aflegde en gaf ook geen verdere details. Bolsonaro meldde dat hij deze maand driemaal positief was getest, waaronder een eerste diagnose op 7 juli voor Covid-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Sindsdien is hij gedeeltelijk geïsoleerd in de presidentiële residentie en vult hij zijn officiële agenda met videoconferenties. Hij werd af en toe buiten gespot, ook tijdens een bijeenkomst waar hij supporters begroette, en af ​​en toe zijn masker afnam op een afstand van een paar meter.

De coronavírus-infectie van Bolsonaro was één van de meer dan 2,3 miljoen gevallen in Brazilië, de tweede alleen voor de Verenigde Staten. De pandemie heeft in Brazilië meer dan 85.000 mensen gedood.

Bolsonaro heeft de risico's van het virus dat hij 'een beetje griep' noemde, afgezwakt, heeft volksgezondheidsexperts getrotseerd en heeft gevochten tegen gouverneurs en burgemeesters die beperkingen in hun regio's en deelstaten hebben opgelegd om de pandemie te bestrijden. Bolsonaro heeft gewaarschuwd dat een dergelijk beleid slechter is dan het virus zelf en drong er bij bedrijven op aan snel weer te openen.

Bolsonaro heeft gezegd dat hij door het land zou reizen nadat hij was hersteld van zijn ziekte.
Advertenties