Duo-rijdster laat leven in het verkeer
23 Jul 2020, 15:14
foto


Hillery Westerloo (51) heeft het leven gelaten na een aanrijding woensdagavond op de hoek van de Coesewijnestraat en de Tyronneweg. Zij was duorijder op de bromfiets, die bestuurd werd door Harold W. Het aantal verkeersdoden is gestegen naar 30. 

Uit het politie onderzoek blijkt dat de autobestuurder Leendert A. en de bromfietser over de Coesewijnestraat reden komende vanuit de richting van de Nieuw Weergevondenweg. Harold V. reed op het fietspad. Gekomen ter hoogte van de kruising Coesewijnestraat en de Tyroneweg maakte de bromfietser een manoeuvre naar rechts met de bedoeling om de Tyroneweg in te gaan. Daarbij verleende hij geen voorrang aan het rechtdoorgaande verkeer op de Coesewijnestraat. 

Door de manoeuvre van de bromfietser ontstond er een aanrijding tussen hem en de autobestuurder Leendert A. De bromfietser belandde met zijn duo rijder Westerloo op de rijhelft van de tegenligger in dit geval de automobilist Winston V. Het gevolg was dat de bromfietser en duorijder voor de tweede keer werden aangereden. Westerloo raakte zodanig gewond dat zij ter plaatse het leven liet.

Na de aanrijding is Leendert A. doorgereden maar het gelukte politieambtenaren van het bureau Flora om hem met de prowagen klem te rijden. Daarbij bleek dat Leendert A. onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd overgebracht naar het politie bureau Latour alwaar hij ter ontnuchtering werd opgehouden. Leendert A. werd na zijn ontnuchtering vandaag voorgeleid. Hij is in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. De autobestuurder Winston V. is in het bezit van een geldig rijbewijs en is na verhoor heen gezonden, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April