Ramdin: 50% salarisverhoging wordt nog besproken met CLO
23 Jul 2020, 01:47
foto
Minister Albert Ramdin, eerste vervanger van de voorzitter van de Raad van Ministers. (Foto: René Gompers)


De op de valreep door de vorige regering goedgekeurde verhoging van 50% voor ambtenaren, is aangehouden door president Chan Santokhi. Er zal met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) gesproken worden over deze kwestie. Dit antwoordde minister Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business & Ontwikkelingssamenwerking), die de eerste vervanger van de vicepresident is in de Raad van Ministers, op een persconferentie gisteren. 

De resolutie die getekend is op 14 juli door de toenmalige president Desi Bouterse, is niet in het Staatsblad gepubliceerd en heeft daardoor geen rechtskracht. De verhoging is gekomen na een lange onderhandeling met de toenmalige minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de CLO. Ramdin zegt dat gesproken zal worden met de vakbeweging. De regering heeft iedereen nodig voor de stabiliteit in het land. Nagegaan zal worden op welke wijze deze kwestie zal worden afgewikkeld. 

De regering is bezig om de financiële middelen voor juli, augustus en september veilig te stellen. Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning is in overleg met de banken en de governor van de Centrale Bank van Suriname. De middelen zijn veiliggesteld voor juni, hoewel deze regering toen niet aan het bewind was, maar in algemeen belang heeft meegewerkt. Juli is nu ook in orde. Ramdin deelde mee dat de salarissen en vakantiegeld op tijd betaald zullen worden. Achaibersing kon niet aanwezig zijn op de persconferentie, hoewel dat wel de bedoeling was. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April