Breaking: Pg vaardigt uitreisverbod tegen Hoefdraad uit
22 Jul 2020, 15:35
foto


De procureur-generaal (pg), Roy Baidjnath Panday, heeft een uitreisverbod uitgevaardigd tegen ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De commandant van de Militaire Politie, die ook belast is met immigratie, heeft een brief ontvangen van de pg. Asiskumar Gajadien, fractieleider van de coalitie, zegt aan Starnieuws dat het noodzakelijk was om een uitreisverbod uit te vaardigen. Alleen heeft de deurwaarder Hoefdraad sinds gisteravond nog niet bereikt, weet Gajadien. 

De pg heeft aangegeven dat er een hernieuwde vordering is gedaan bij De Nationale Assemblee om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. In het strafrechtelijke onderzoek tegen Robert van Trikt, de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, is Hoefdraad medeverdachte. De pg laat de commandant van de Militaire Politie weten dat Assembleevoorzitter Marinus Bee hem bericht heeft dat de hernieuwde vordering in behandeling zal worden genomen. 

Hoefdraad is door de Assembleevoorzitter ook in kennis gesteld van de hernieuwde vordering van de pg. Gelet op het onderzoeksbelang acht de pg het noodzakelijk om het uitreizen van Hoefdraad met onmiddellijke ingang te verbieden. De grensposten en de douane moeten ook op de hoogte gesteld worden van het verbod. Gajadien vraagt de samenleving om ook waakzaam te zijn en ongeregeldheden rond deze kwestie te melden. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April