3 verdachten aangehouden; één verwond door politiekogels
22 Jul 2020, 15:03
foto


De politie heeft gericht geschoten op Gigon B. alias Bhagi (24). Bij het zien van de politie rende hij weg en negeerde meermalen het bevel om te blijven staan en zich over te geven. Nadat ook waarschuwingsschoten niet hielpen, werd gericht op hem geschoten. Hij werd daarbij geraakt in zijn linkerbovenbeen. De verdachte is onder politie bewaking opgenomen in een ziekenhuis en is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

De verdachte is maandag aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo en rechercheurs van Regio Midden. Gigon B. werd sedert 22 mei gezocht. Hij wordt verdacht van diefstal door middel van geweldpleging. Dit strafbare feit is gepleegd op een woonadres in het ressort Santo Dorp. Daarbij zijn huisbewoners mishandeld en is een auto buit gemaakt. Het voertuig is naderhand teruggevonden.

In het verlengde van de aanhouding van Gigon B. heeft de politie nog twee andere verdachten opgespoord en aangehouden. Het gaat om de 27-jarige  Hesdy, A. en de 20- jarige Ivanildo, M.  alias 'Ivi’. Zij reden rond in de gestolen auto. Zij verklaren niets af te weten van de gewelddadige diefstal. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April