Walden brengt economische oplossingsmodellen in kaart
22 Jul 2020, 16:59
foto
Minister Saskia Walden met leden van de Vereniging Surinaams bedrijfsleven (Foto's: EOTI)


Minister Saskia Walden van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EOTI) wil haar kennismakingsronde gebruiken om de uitdagingen alsook de oplossingsmodellen om te geraken uit de economische depressie in kaart brengen. Zij is de ronde vandaag gestart met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA).

Tijdens de afzonderlijke gesprekken is onder andere naar voren gekomen dat het ondernemerschap zorg draagt voor de economische groei en dat de overheid hierin een faciliterende rol moet vervullen. Een gezonde en eerlijke concurrentie zal daarentegen van eminent belang zijn in het streven naar verbetering van de concurrentiepositie. Verder is vanuit de private sector aandacht gevraagd voor het stimuleren van de lokale productie en daarbij ook de export, meldt de voorlichting van EOTI.

Walden geeft aan dat in de nieuwe naam van het ministerie met Technologische Innovatie zal worden nagegaan welke machines moeten worden aangeschaft om de productie te verhogen. Zij vindt dat er meer markten binnen Europa, America en Azië bereikt moeten worden met Surinaamse producten. Volgens haar zal het internationaal vertrouwen in president Santokhi, eraan bijdragen dat dit gebeurt. Zij kijkt ook uit naar partnerschap met het bedrijfsleven en meent, dat als het goed gaat met de private sector, het ook goed zal gaan met de regering en met het land.

De ASFA en de VSB hebben Walden steun toegezegd. Beide organisaties hebben reeds een aantal aandachtspunten gelist, die zullen worden meegenomen in het herstellingsproces van de economie. Walden heeft de private sector aangespoord, om het regeerakkoord van de nieuwe regering met name de tweede paragraaf, die handelt over economische ontwikkeling goed door te nemen.
Advertenties