SPASU ontleedt juridische zijde uitgifte Cultuurtuin
22 Jul 2020, 02:53
foto


Spatial Planners Associatie Suriname (SPASU), heeft verder onderzoek gedaan naar de juridische aspecten van de verkaveling en uitgifte van de grond door de toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Mike Noersalim. De organisatie heeft de bevindingen vastgelegd in een open brief naar de verscheidene ministeries die betrokken zijn bij het vraagstuk rondom de Cultuurtuin.

De brief met als aanhef ‘Behoud Cultuurtuin, Paramaribo, deel van ons cultureel erfgoed’, is gericht aan de ministers van Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening en Milieu, Grond- en Bosbeheer, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, en Justitie en Politie.

De uitgifte van grond geschiedt in verschillende fasen, schrijft SPASU. Voorafgaande aan gronduitgifte, zowel bij de aanvragen van een individu als bij een overheidsverkaveling of een door de overheid geselecteerde  individueel  uit  te  geven  terrein,  moet  er onderzoek gedaan worden naar de status van grond en advies gevraagd worden bij de desbetreffende vakministers. In geval er een aanvraag is gedaan voor bebouwing en bewoning op meerdere kavels en als de grond geschikt bevonden wordt, dient er een verkavelingsvergunning te worden aangevraagd bij het ministerie van Openbare Werken, conform de het voorgeschrevene in de Stedenbouwkundige Wet S.B. 1972 No. 96 en aanvullende wet- en regelgeving rakende verkavelingen in woongebieden. SPASU legt uit dat er naar zijn weten aan de  eerste  2  fasen  voorafgaand  aan  de  gronduitgifte  is voorbijgegaan.

U kunt de brief aan de ministeries hier lezen.

pdf-icon.gif OPenbrief_CUL_SPASU_20juli20-converted_(2).pdf                
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April