Covid-19: Vandaag 52 cases erbij; 49 genezen
21 Jul 2020, 20:10
foto
De cijfers op de Covid-website geven aan dat er 52 geïnfecteerden bijgekomen zijn. 49 personen zijn genezen verklaard.


52 personen zijn vandaag positief getest op Covid-19. Daartegenover staat dat 49 personen genezen zijn verklaard. Van waar de personen die getest zijn komen, is onduidelijk. De vrijdag aangekondigde 'situatie rapport' moet nog op gang komen. Het aantal active cases is nu 405. In totaal zijn 1131 personen in Suriname positief getest op het coronavirus. Hiervan is 705 genezen verklaard.  

Infectioloog Stephen Vreden merkte eerder op de avond, tijdens de Covid-update op dat het geen zin heeft om meerdere keren per dag cijfers te publiceren, want het gaat meer om analyse van de cijfers. Het komt echter vaak voor dat zonder enige mededeling dagenlang slechts cijfers worden voorgeschoteld aan de samenleving, zonder dat het duidelijk is hoe deze geïnterpreteerd moeten worden. Naast Brokopondo, Marowijne en Sipaliwini, is er een toename in Paramaribo en Wanica te zien. 

Epidemioloog Ingrid Krishnadath zei dat het duidelijk merkbaar is dat de pandemie in Suriname aan het toenemen is. Van Paramaribo-noord is er een verschuiving te merken naar zuid. Ook is er veel spreiding in gezinnen en bedrijven. Er wordt een beroep gedaan op mensen die klachten hebben om contact op te nemen met het telefoonnummer 178 van het Bureau Openbare Gezondheidszorg. Indien dit proces te traag gaat, kan ook gebeld worden met de huisarts. Aan capaciteitsverruiming wordt er gewerkt. 

Woensdag worden er mededelingen over de nieuwe structuur van het Covid-managementteam en de verdere werkwijze. Ook zullen de maatregelen die zullen gelden, worden bekendgemaakt. De focus zal voornamelijk liggen op gedragsverandering. De communicatie zal eveneens worden opgevoerd. 


Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April