Covid-19: Active cases gestegen naar 402
20 Jul 2020, 20:08
foto
De Covid-19 site is aangepast met de nieuwe cijfers. Het aantal active cases heeft een flinke sprong genomen.


Met 50 nieuwe Covid-19 besmettingen is de teller van de active cases met een enorme sprong omhoog gegaan naar 402. Vandaag zijn 29 personen genezen verklaard, wat het totaal brengt op 565. In Suriname zijn tot nu toe 1079 personen geïnfecteerd geraakt met het coronavirus. 

Er is geen informatie beschikbaar over van waar de nieuwe geïnfecteerden afkomstig zijn. Hoewel vrijdag beloofd was door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dat er maandag meer duidelijkheid zou komen, is dat niet het geval. Het is ook nog niet gelukt aan president Chan Santokhi om het volk toe te spreken over de aanpak van Covid-19, hoewel het om een prioriteit gaat. 

Voorlopig wordt de Covid-19 situatie gecoördineerd door Ramadhin. Er zijn nog geen mededelingen gedaan over wie het nieuwe managementteam zal leiden. De bewindsman had ook aangegeven dat er een situatierapport dagelijks gepresenteerd zou worden, maar dat moet nog op gang komen. Er worden volgens de gepresenteerde cijfers op de Covid-19 website 5 patiënten behandeld op de Intensive Care Unit. 

Volksgezondheid zegt in een bericht dat er met man en macht gewerkt wordt aan een nieuwe structuur voor het Covid-19 managementteam. Dinsdag wordt er een briefing gehouden, waarbij de gemeenschap van allerhande informatie over de laatste ontwikkelingen van Covid-19 voorzien zal worden. Hiervoor is het ministerie in overleg met diverse deskundigen om te komen tot een oplossing. Ramadhin zal spoedig het nieuwe aangestelde team bekendmaken en ook de nieuwe richtlijnen voorhouden aan de samenleving. Volksgezondheid vraagt de gemeenschap om wat geduld te betrachten en de geldende Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te blijven nemen.  
Advertenties