Rosebel directie en bond akkoord over herstart productie
20 Jul 2020, 14:19
foto


De bond en directie van Rosebel Gold Mines zijn ten overstaan van de Bemiddelingsraad akkoord gegaan met de herstart van het goudbedrijf. Het bedrijf ligt vanaf 12 juni plat. Over de uitbetaling van salarissen over de niet gewerkte periode vanaf 12 juni is er geen overeenstemming. Dit meldt de Bemiddelingsraad in een bericht. 

De bond vindt dat het uitbetalen van de salarissen in de periode waarin er niet gewerkt is niet op het bord hoort van de Bemiddelingsraad. De bond vindt dat het hier om een rechtsgeschil gaat. Het is niet aan de Bemiddelingsraad om te bepalen of het hier om een staking gaat, werkneerlegging of beraad. 

De interventie van de Bemiddelingsraad is ingeroepen op 8 juli door de directie van het bedrijf. Na partijen gehoord te hebben is er samen een gesprek geweest met een vertegenwoordiging van het Nationale Covid-19 Managementteam. Partijen hebben doorgegeven welke maatregelen getroffen moeten worden over de herstart van de productie, waarover een akkoord is. Nu moet er alleen nog overeenstemming bereikt worden over het uitbetalen van salarissen over de niet gewerkte dagen. 
Advertenties