Cultuurtuin: mijn groen hart bloedt
19 Jul 2020, 09:32
foto


Zelfs de lange leningenlijst van Hoefdraad en de NDP heeft niet zoveel woede in mij los gemaakt als de steeds terugkerende vernietiging van ons natuurpark 'De Cultuurtuin'. Er zijn eerder al percelen uitgegeven, sommige perceeleigenaren hebben gebouwd, andere hebben direct verkocht.

Na mijn studie aan de Rijks Hogere Tuinbouwschool te Boskoop (NL) ben ik vol goede moed in dienst getreden van het ministerie van LVV.  Het waren gouden jaren en de Cultuurtuin was een prachtige botanische tuin met een rijkdom aan zeldzame  flora. Ook ik heb er met anderen veel onderzoek in mijn praktijkjaar mogen doen. Echt de trots van groen Suriname. Ter behoud werd deze tuin ondergebracht bij de Stichting Natuurparken Suriname. 

Ik ben geboren en opgegroeid in de Combé, op loopafstand van onze beroemde Palmentuin en het Onafhankelijkheidsplein. Vooral m.b.t het Plein zie ik ook de afgang. En ik houd steeds mijn hart vast dat die hebzuchtige vandalen deze fraaie locaties ook niet verkavelen en uitgeven.

Ik wil dan ook een dringend beroep doen op de nieuwe regering van Suriname, i.h.b de minister van LVV, zelf een ex-LVV'er, om alles in het werk te stellen om de teloorgang van de CUL een halt toe te roepen. Er zal veel moed daarvoor nodig zijn, want Noersalims zitten overal op de loer, deze is ook niet uit de lucht komen vallen. Ik weet zeker dat NL hierbij zal helpen met het in ere herstellen van onze Cultuurtuin.

Ik doe ook een beroep op de totale Surinaamse bevolking om massaal te protesteren tegen deze misdaden. Tot slot wil ik alsnog de vicepresident Ronnie Brunswijk mijn complimenten maken voor zijn kordaat optreden in NIS, tijdens de trage telling der stemmen na de verkiezing. Ik hoop dat u en de uwen ons zullen blijven behoeden tegen onrecht en hebzucht. 

GOD ZIJ MET ONS SURINAME!

Ing. M.K. Jap A Joe, 
Tuinbouwkundige en zeer bezorgde burger
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April