Politie waarschuwt voor piramidespel 'Wallet'
18 Jul 2020, 19:36
foto


Het piramidespel bekend als 'Wallet' is opgedoken in Suriname. Mensen worden aangespoord om minimaal SRD 400 te beleggen bij een 'kofferhouder' waarna men na korte tijd het viervoudige van het belegde geldbedrag uitbetaald krijgt. De 'kofferhouder' is een persoon hier in Suriname aan wie het geld moet worden gegeven. De beleggers krijgen het geldbedrag pas uitbetaald nadat zij drie tot vier andere personen zover krijgen om ook mee te spelen.

De politie waarschuwt het publiek niet mee te doen aan dit soort spelletjes, dat verregaande financiële verliezen kan opleveren. Het is niet uitgesloten dat een criminele organisatie achter dit spel zit. Het schijnt dat de criminelen steeds andere benamingen voor het spel verzinnen om slachtoffers te maken. Zo is in het verleden de namen X-trade en Cataleya gebruikt.

De spelers ontvangen het door hen afgegeven geldbedrag nimmer. Hetzelfde geldt voor het veelvoudig afgesproken geldbedrag. De 'kofferhouder' maakt zich na het geld te hebben ontvangen, onbereikbaar. Enkele jaren geleden is een grote groep mensen slachtoffer geworden van zulke spelletjes. De politie hoopt niet dat deze geschiedenis zich weer op grote schaal zal herhalen in Suriname, meldt de afdeling Public Relations. 
Advertenties