Covid-19: Grens van 1000 gepasseerd!
18 Jul 2020, 20:02
foto
De Covid-19 website is aangepast. Voortaan gebeurt dat slechts één keer in een etmaal, om 20.00 uur. Er zijn nu 1001 besmettingen in Suriname. De active cases staat op 371.


Op 13 maart, toen de eerste Covid-19 besmetting werd geregistreerd in Suriname, had niemand kunnen vermoeden dat de grens van 1000 zou worden gepasseerd in vier maanden tijd. Voor vandaag zijn net als gisteren 41 nieuwe geïnfecteerden erbij. Het aantal besmette personen is gestegen naar 1001. De active cases zijn geklommen naar 371. 

Starnieuws verneemt dat onder de geïnfecteerden er ook personen zijn van het inheemse dorp Apetina uit zuidoost Suriname. Vrijdag is een missie van de Medische Zending teruggekeerd uit het gebied, deelde Maureen Wijngaarde-Van Dijk mee tijdens de Covid-19 update. Er zijn swabs genomen, waarvan de resultaten vandaag bekend zouden worden. Eerder in de week was een team ook vanuit Drietabbetje naar Stoelmanseiland. Er zijn 23 personen positief getest toen. 

De zorggebieden zijn oost-Suriname, Marowijne en ook Paramaribo. Bij Rosebel Gold Mines zijn 92 gevallen geregistreerd. Het gaat om 49 werknemers van het goudbedrijf en 43 contractors. Er zijn nog 4 actieve cases van deze groep in Paramaribo. De rest is intussen genezen verklaard. Rosebel Gold Mines/Iamgold maakt zich op om na ontsmetting van de plant de productie de komende week op te starten. Starnieuws verneemt dat ook enkele mensen van goudbedrijf Newmont positief zijn bevonden. 

20 personen hebben het leven gelaten door deze besmettelijke ziekte. 234 mensen zijn in quarantaine. Voor vandaag zijn 10 personen ontslagen. In totaal zijn 610 personen genezen verklaard. Vijf personen worden behandeld in de Intensive Care Unit van de ziekenhuizen. 240 mensen zijn in overheidsquarantaine. 

Maandag moet duidelijk worden op welke wijze het nieuwe Covid-19 team, dat tijdelijk door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wordt gecoördineerd, de communicatie naar het publiek toe zal aanpakken. De situatie is bijzonder zorgelijk, waarbij er alles aan gedaan moet worden dat een ongecontroleerde uitbraak in Paramaribo zal plaatsvinden. In dat geval zal de situatie volkomen uit de hand lopen. Nu reeds zijn de active cases zeer zorgwekkend, terwijl velen het niet nauw nemen met de maatregelen. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April