Covid-19: Vrijdag totaal niet 24 maar 41 geïnfecteerden
18 Jul 2020, 12:12
foto


In totaal zijn vrijdag niet 24 maar 41 personen besmet geraakt met Covid-19. Starnieuws verneemt dat na de publicatie op de Covid-19 website nog meer testresultaten bekend zijn geworden van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Bij het Centraal Laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zijn 12 personen positief getest en bij AZP maar liefst 29 personen. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft gisteravond tijdens de reguliere Covid-update meegedeeld dat de website van de overheid slechts één keer per dag zal worden bijgewerkt. Hij wil hiermee de rust bewaren. Maar intussen is nog een persoon gisteren overleden. De teller van het aantal doden is naar 20 gesprongen. De aanpassing op de Covid-website zal pas om 20.00 uur plaatsvinden. 

Het aantal active cases is intussen van 324 naar 340. In Suriname zijn tot nu toe 960 personen geïnfecteerd geraakt door het coronavirus. Hiervan zijn 600 mensen genezen, 20 zijn overleden en 10 zijn spoorloos. Het aantal geïnfecteerden gaat in raptempo naar 1000. 

Infectioloog Stephen Vreden heeft een beroep gedaan op de samenleving om ervoor te zorgen dat er geen uitbraak in Paramaribo plaatsvindt, waardoor de situatie niet meer in hand gehouden kan worden. In Frans-Guyana, met een kleinere bevolking, zijn meer dan 6.500 personen besmet geraakt. In Suriname moet voorkomen worden dat het aantal geïnfecteerden naar honderden per dag gaat. 
Advertenties