Minister Volksgezondheid coördineert voorlopig Covid-19
18 Jul 2020, 00:00
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op de Covid-update vrijdagavond in de Congreshal. Hij heeft tijdelijk de coördinatie van de Covid-aanpak. De cijfers zullen nu slechts 1 keer per dag worden aangepast door de overheid. (Beeld: NII/STVS)


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdelijk de coördinatie over de Covid-19 aanpak in Suriname. Dit is besloten door de regering. De nieuwe bewindsman heeft enkele wijzigingen aangebracht over hoe vanuit de regering gecommuniceerd zal worden over de Covid-19 besmettingen. Voortaan zullen rond 20.00 uur, één keer per etmaal, de cijfers via de website worden aangepast. Dit is nodig om de rust te bewaren. Er zal dagelijks ook een 'situatie-rapport' over Covid-19 worden gepubliceerd. 

De regering beraadt zich nog over de nieuwe communicatiestructuur, waarover maandag meer mededelingen gedaan zullen worden. President Chan Santokhi zal op zeer korte termijn een toespraak houden over de aanpak van Covid-19. Ramadhin sprak zijn dank uit voor het werk dat er is verricht tot nu toe. Suriname moet begrijpen dat Covid-19 niet zomaar verdwijnt. De situatie wordt serieus genomen. Er zal alles in het werk worden gesteld om de gezondheid van elke burger te waarborgen. 

De leiding van het Covid-19 Managementteam is overgenomen van Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid. Hij bracht dank uit aan alle betrokkenen. De inzet wordt zeer gewaardeerd. De nieuwe regering zal de ingeslagen weg voortgaan. Jerry Slijngard, coördinator van NCCR, was gisteravond wel aanwezig op de 'briefing'. Hij is na lange tijd weer in beeld, nadat hij enige tijd uitgeschakeld was door Covid-19. Slijngard dankte vooral 's Lands Hospitaal voor de geweldige behandeling die hij heeft gekregen. 


Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April