Hoop te midden van wanhoop
17 Jul 2020, 23:07
foto


Het bestuur van de partij DOE feliciteert de gemeenschap met de installatie van de nieuwe regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. De wisseling van de politieke macht en de inaugurele rede van de president doen enige hoop ontstaan te midden van wanhoop. Suriname is op dit moment financieel failliet. 

Waar er nu sprake is van een financieel-maatschappelijke ruïne, hoopt de partij tezamen met het gehele volk, dat o.a.: goed bestuur, herstel van de economie, strijd tegen corruptie, vertrouwen in wet en recht, sociale rechtvaardigheid en vooruitzichten voor duurzame ontwikkeling, de boventoon zullen voeren in deze regeerperiode. Dat daadwerkelijk het algemeen belang zal prevaleren boven hebzucht, partij-, zakelijke- en groepsbelangen. Verder hoopt de partij, dat het vertrouwen dat het volk heeft geschonken aan deze regeringspartijen en hun leiders, niet opnieuw geschaad zal worden zoals dat het geval is geweest in het recente verleden. Deze nieuwe regering heeft de kans en de opdracht om het vertrouwen in de politiek en politici te helpen herstellen. 

Het is duidelijk dat we als samenleving alleen uit deze situatie zullen komen, indien iedereen meewerkt en zich alle noodzakelijke opofferingen getroost met natuurlijk de regering in de voorlinie. Deze nieuwe regering moet beseffen dat de bijdrage van vele maatschappelijke organisaties, door deelname aan de hearings, niet als 'window dressing' gezien moeten worden z.a. dat het geval was bij de vorige regering. Het verlangen is, dat serieus naar hen geluisterd en gecommuniceerd wordt waardoor samenwerking ook echt gerealiseerd wordt.  

Het regelmatig afleggen van verantwoording is daar een essentieel onderdeel van. Hierdoor zal de regering draagvlak creëren voor het te voeren beleid. Suriname is namelijk eigendom van alle Surinamers en de volgende generaties en niet enkel van politici. De vredige en respectvolle wijze van de politieke machtsoverdracht geeft ook enige hoop en accentueert de positieve werking van onze democratie. 

De uitdagingen zijn enorm en vragen alle aandacht en inzet. Hierbij is leren uit gemaakte fouten van belang om herhaling te voorkomen. 

DOE wenst de regering veel wijsheid en succes toe en roept allen op de gelederen te sluiten, dienstbaar te zijn en samen te werken aan het herstel en de ontwikkeling van Suriname. DOE is zoals altijd beschikbaar om haar bijdrage te leveren in nationaal belang en in dit kader te DOEn wat nodig is.  

Namens de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
Steven Alfaisi, voorzitter 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April