VVEPS verontschuldigt zich voor gedrag geestelijke leider
17 Jul 2020, 08:32
foto
Geestelijke leider en voorganger Steve Meye.


Reeds enkele dagen gaat er een video rond van de geestelijke leider Steve Meye op ‘social media’, waarin een oproep is gedaan 'voor het zaaien van een bepaald bedrag'. "Het is belangrijk om te weten dat de meeste Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten rechtspersonen zijn en wel stichtingen. Het zijn dus non-profit organisaties die geleid worden door een bestuur," zegt het bestuur van de Vereniging van Volle Evangelie- Pinkstergemeenten en Bedieningen en Samenwerkende gemeenten in Suriname (VVEPS) en Samenwerkende gemeenten in een verklaring. 

Het bestuur dient ervoor zorg te dragen dat er rekening en verantwoording wordt afgelegd over alle inkomsten en uitgaven van de desbetreffende gemeente. Gelden die aan de gemeenten worden gedoneerd, hebben tegen de achtergrond van de non-profit organisatiedoelstellingen dan ook een overeenkomstige bestemming en is het belangrijk dat zulks in zijn algemeenheid kenbaar wordt gemaakt," 

De video is ook onder de aandacht gebracht van de vereniging die de verontwaardiging die in de samenleving is ontstaan, begrijpt. "Wij distantiëren ons dan ook van elke onverantwoorde en/of onwijze handeling die geestelijke leiders plegen. Wij betreuren dat zaken zo zijn verlopen en heeft de VVEPS en Samenwerkende gemeenten gemeend via deze weg haar verontschuldigingen aan te bieden aan de totale Surinaamse samenleving voor het voornoemde geval", stelt het bestuur.  

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April