Bolivia: President Jeanine Anez heeft Covid-19
10 Jul 2020, 10:36
foto
De Boliviaanse president Jeanine Anez zwaait, terwijl ze een gezichtsmasker draagt, tijdens een bijeenkomst. (Foto: AFP)


President Jeanine Anez van Bolivia heeft donderdag gezegd dat ze positief is getest op het novel coronavirus. In een tweet zei ze dat ze "goed" was en bleef werken, terwijl ze geïsoleerd was. "Samen komen we hier wel uit", zei ze.

De bevestiging kwam een week nadat de Boliviaanse minister van Volksgezondheid, María Eidy Roca, zei dat ook zij positief was getest op het coronavirus.

De niet aan zee grenzende Andes-natie met meer dan 11,5 miljoen mensen, heeft meer dan 42.000 bevestigde gevallen van de ziekte en 1.500 doden geregistreerd. Het is één van de zwaarst getroffen landen per hoofd van de bevolking ter wereld.

Eerder deze week, op dinsdag, is ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro positief getest op het virus. Hij is na de vierde test, positief bevonden. Bolsonaro heeft de ziekte altijd gebagatelliseerd als een "klein griepje." Brazilië heeft na de Verenigde Staten het hoogste aantal besmettingen met meer dan 1,7 miljoen en bijna 70.000 doden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April