Controleurs vuilophaal protesteren tegen bedreiging
01 Jul, 05:22
foto
Controleurs van vuilophaal hebben dinsdag actie gevoerd bij de vuilstortplaats te Ornamibo. Dit uit protest tegen bedreiging van een collega.


Controleurs van vuilophaal bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) hebben dinsdag een protestactie gevoerd bij de vuilstortplaats te Ornaribo. De controleurs hadden vanaf 17.00 uur in de middag de ingang afgesloten. Zij zijn ontevreden over dat een ondernemer die vuil ophaalt voor het ministerie een controleur heeft uitgescholden en gedreigd hem omver te laten rijden. De actie is gevoerd als ondersteuning aan de collega. 

“We krijgen de laatste tijd veel klachten van buurtbewoners dat de vuilniswagens vroeg langs zijn gekomen en dat zij dan hun vuil nog niet buiten hebben geplaatst,” zegt Claudia Maatsen, hoofd Vuilophaal en Verwerkingsdienst van OWT&C, aan Starnieuws. Ze geeft aan dat dit vooral bij de lockdown periode merkbaar is. Het diensthoofd merkt op dat er aangeven is dat er normaal gewerkt dient te worden volgens het contract.

“We zijn op het veld geweest om de truckchauffeurs aan te geven dat ze om vijf uur moeten beginnen", zegt controleur Viren Sewgobind, die bedreigd is. Een aantal chauffeurs is erop gewezen dat ze niet volgens de gemaakte afspraken rijden. Zij hebben de situatie begrepen en hebben meegewerkt, zegt Sewgobind. Hij laat optekenen dat hij een kraakperswagen op de hoek van de Langatabikistraat en de Indiralaan had gestopt omdat die uren eerder zou zijn gestart. De ondernemer die kort erna arriveerde had de opdracht gegeven aan zijn chauffeur het werk te hervatten.

Sewgobind zegt dat hij de politie Uitvlugt heeft ingeschakeld maar die is niet op de locatie geweest. “Ik ben zelf naar de politiepost gegaan en heb de situatie uitgelegd maar ben vandaar heengezonden zonder een aangifte,” zegt de controleur. Hij vindt dat de situatie ernstig is. “Vandaag is het mij overkomen. Wat gaat die ondernemer dan tegen een andere controleur doen. Of hoe zit het als andere ondernemers ook die manier van handelen overnemen,” vraagt hij zich af. 

De controleurs hebben de actie om 21.00 uur opgeheven. Maatsen geeft aan dat de andere bedrijven die zich aan de regels hebben gehouden, niet gedupeerd mogen worden. “Wij vinden dat de aannemers zich moeten houden aan het contract dat is gesloten tussen hen en het ministerie. De sancties die in het contract zijn, zullen worden toegepast op de overtreders”.

Raoul Lith

Tuesday 11 August
Monday 10 August
Sunday 09 August